54 bedrijven fietsend naar werk

De rij2op5 fietsstimuleringscampagne is donderdag 28 mei, op Nationale Fiets naar je Werk Dag, in het Fries Museum van start gegaan. Maar liefst 54 bedrijven uit Leeuwarden doen dit jaar mee aan de campagne.

Kant-en-klare campagne

Vanaf donderdag 28 mei kunnen aangesloten bedrijven de campagne uitzetten in hun organisatie. Ze ontvangen nu en gedurende het hele jaar campagnemateriaal om hun medewerkers te stimuleren om op de fiets naar het werk te gaan.

E-bike proberen?

Onderdeel van de campagne is de e-bikeproef; medewerkers van bedrijven testen twee weken een e-bike en kunnen daarna met de Werk Slim, Reis Slim Voordeelpas een e-bike met korting aanschaffen.

Fietsvriendelijke bedrijven

Gedeputeerde Sietske Poepjes, portefeuillehouder Verkeer en Vervoer, reikte aan rij2op5-bedrijven van het eerste uur tegeltjes uit met het predicaat ‘Fietsvriendelijk bedrijf’.

Werk Slim, Reis Slim

De rij2op5-campagne wordt Leeuwarder bedrijven aangeboden door Werk Slim, Reis Slim | Leeuwarden Vrij-Baan om fietsen naar het werk te stimuleren. Vanaf donderdag 28 mei sluiten de bedrijven Veiligheidsregio Fryslân, Brandweer Fryslân, Keramiekmuseum Princessehof, Thuiszorg Het Friese Land, Rabobank, Palet Groep, OSG Metrium, De Haan Advocaten en Notarissen en Vitens aan bij rij2op5.