Onderwaterbetonstort Drachtsterweg

Tijd voor onderwaterbeton bouwkuip Drachtsterweg

donderdag, 30 oktober, 2014

Vandaag brengt aannemer Heijmans onderwaterbeton aan in de bouwkuip aan de zuidzijde van het kanaal. De stort begint om 7.00 uur en duurt circa 15 uur. Het storten van beton moet aaneengesloten plaats vinden. De verwachting is om rond 22.00 uur klaar te zijn met de stort. Daarna wordt de betonpomp en al het gebruikte materieel schoongemaakt.

Lees verder »

Dak op laatste duiker en fietstunnel Haak Noord

donderdag, 30 oktober, 2014

Vandaag heeft aannemerscombinatie Sylsterrak de liggers geplaatst voor het dak van de doorvaarbare duiker en fietstunnel in het Sylsterrak bij Ritsumasyl. Daarmee is de laatste overbrugging gemaakt in het noordelijk deel van De Haak om Leeuwarden.

Lees verder »
In 2013 nog een zwembad, vandaag een nieuwe parkeergarage

Feestelijke opening parkeergarage Oosterstraat

maandag, 27 oktober, 2014

Aan het einde van 2012 is al het harde werk begonnen aan de parkeergarage Oosterstraat. De parkeergarage heeft een capaciteit van ruim 250 parkeerplaatsen en wordt op werkdagen gebruikt door de provincie Fryslân. Vanaf zaterdag 8 november is de parkeergarage op donderdagavonden, zaterdagen en koopzondagen voor bezoekers van Leeuwarden geopend.

Lees verder »

Verlegging fietspad Werpsterdyk langer in gebruik

vrijdag, 24 oktober, 2014

Het slopen en opruimen van het oude viaduct De Werp bij Werpsterhoek duurt langer dan gepland. De tijdelijke verlegging van het fietspad Werpsterdyk blijft daardoor langer in gebruik. Naar verwachting gaat de oorspronkelijke route begin november weer open.

Lees verder »

Aquaduct Ritsumasyl naar verwachting op tijd gereed

vrijdag, 24 oktober, 2014

Vanaf nu wordt er op sommige momenten 24/7 en in dubbele diensten gewerkt om het aquaduct bij Ritsumasyl op tijd af te krijgen. Aannemer Boskalis verwacht hiermee de planning van de ingebruikname van de Haak om Leeuwarden en de invalswegen op 18 december te halen.

Lees verder »